Erfarenhet, engagemang och kompetens. Restaureringsprojekt utan trassel.

Tjänster

En konsult – flera roller

Behöver du hjälp med tillståndsprövning? Söker du erfaren projektör eller projektledare? Oavsett vilket så kan David P Konsulter erbjuda tjänsten. Och vill du ha en trygg hand att hålla igenom hela projektet så kan vi naturligtvis lösa även det.

För dig som kund slipper du hantera och samordna flera fristående konsulter utan får en person att kommunicera med. Det brukar också gynna slutresultatet. Varje projekt har mål som ska nås när det gäller kvalitet, budget och tid, och med oss får du en konsult som inte låter något mål prioriteras på bekostnad av de andra.

Eftersom vi ofta har flera roller i ett projekt är kunskapsåterföringen stor. För oss innebär det att vi hela tiden lär oss och utvecklas. För dig som kund innebär det att vi efter 150 uppdrag har erfarenhet även av ovanliga och tekniska svåra uppdrag.

Läs mer om våra tjänster nedan!

”Den tekniska och antikvariska undersökningen kanske är det viktigaste steget inför en kommande renovering eller restaurering. Det är där ambitionerna och de antikvariska hänsynen tas, som påverkar slutkostnad och slutresultat.”

Projekt- och byggledning

Som projektledare tar vi restaureringsprojektet hela vägen från start till mål. Vi analyserar och planerar utifrån kundens krav och med hänsyn till lagar och regelverk, och leder och samordnar entreprenadarbetet fram till slutbesiktning och dokumentation. I de fall där en projektledare finns kan vi i rollen som byggledare ansvara för ledning och samordning av entreprenadarbetet inom projektet.

Tekniska och antikvariska utredningar

Inför restaurering och renovering av skyddad bebyggelse krävs oftast tillstånd från Länsstyrelsen. Den tekniska och antikvariska undersökningen kanske är det viktigaste steget inför en kommande renovering eller restaurering. Det är där ambitionerna och de antikvariska hänsynen tas, som påverkar slutkostnad och slutresultatet.
Vi har tillgång till bred antikvarisk kompetens, men har också specialkompetens när det gäller materialfrågor. Vi gör tekniska undersökningar och analyserar hur olika material fungerar ihop, och kan därmed erbjuda både antikvarisk bedömning samt råd om hur åtgärder ska planeras för att bli långsiktigt hållbara.

I de fall där antikvarisk medverkan krävs erbjuder vi också konsulthjälp.

Kalkylering

Vi utför kostnadsberäkningar för entreprenad- och projektkostnader för olika typer av restaureringsprojekt. Kalkylerna kan ligga till grund för exempelvis budgetering och/eller bidragsansökan.

Projektering, BAS-P, upphandling

Vi tar fram alla erforderliga administrativa föreskrifter inför en upphandling. Som byggarbetsmiljösamordnare – planering (BAS-P) utför vi den planering av arbetsmiljöarbetet under entreprenadfasen av ett projekt som enligt lagen vilar på byggherren. Vi utför också för kunds räkning upphandlingar inför restaureringsprojekt. Vår egenutvecklade matris för att bedöma anbud säkerställer att god kvalitet får genomslag i upphandlingsprocessen och att kunden inte bara hittar den billigaste utan också den bästa entreprenören.

Varför välja oss?

Vi levererar konsulttjänster av högsta kvalitet inom restaurering och byggnadsvård. Vi samlar och projektleder all kompetens du behöver. Och vår erfarenhet får du på köpet!

Vi tar dig från start till mål – eller hjälper dig med delar

Vad våra kunder säger:

"Kunnig konsult med väl upparbetade kontakter på både beställar- och utförarsidan samt de kontakter med myndigheter som berörs inom kulturbyggnadsprojekt."

Ulf Petersson,
Brunflo pastorat

"Det professionella arbetet som har utförts har vi uppfattat vara såväl kunnigt som pålitligt och engagerat. Vi värdesätter det goda samarbetet samt det förtroendeingivande bemötandet från David P Konsult."

Birgit Huss
Tuna-Attmars församling

"Kompetent kontroll av tidplan och betalnlngsflöde. Vi har sparat resurser tack vare detta. Högkvalitativ projektering därtill. Superjobb."

Kenth Burvall
Söderala pastorat

Nöjda kunder

0
av 10

Vi frågade kunder från året 2020 om vad de tyckte om vårt arbete. De gav oss 9.2 poäng av 10 möjliga!

Läs hur våra tjänster används i olika uppdrag!